Spring 360 Varna

Имаме удоволствието да ВИ представим първото издание на Sping360 Варна, организирано в партньорство между спортен клуб Бегач и iRun.bg. Мероприятието ще се проведе на същата дата в новия парк в ЖК „Възраждане“, Варна.

Правилата ще бъдат същите, като класирането в двата града ще бъде поотделно. Маршрутът може да видите горе на снимката или по-долу на интерактивната карта

Участниците ще получат същите медали и награди както на състезанието в София.

Всички билети включват фоумролер и медал.

Кога

Всички дисциплини стартират на 17.03.2019 г. в 09:00 и приключват в 15:00. Всички участници трябва да са на старта поне 30 минути преди старта.

Стартовите номера ще бъдат раздавани в дните преди събитието на парковите бягания организирани от iRun на входа на морската градина.

Трасе

Обиколка от 607м. Трасето ще е маркирано и части от него ще бъдат заградени с ограждения и конуси, но въпреки това ще остане отворено за граждани и бегачите трябва да се съобразяват с тях. Организаторите ще се постараят да оформят стартова зона само за участниците.

Участници

Индивидуални участници, отбори от двама, отбори от трима

Правила

  • Участниците се състезават кой ще направи най-много обиколки в рамките на 6 часа;
  • На всеки трети час се обръща посоката на бягане;
  • По време на състезанието всеки участник може да бяга, да ходи или да почива извън трасето, като всяка почивка се извършва в рамките на обособеният пункт след уведомяване на организаторите;
  • Връщането на трасето също става след уведомяване на организаторите;
  • Най-много един участник от отбор може да бъде на трасето във всеки един момент;
  • Смяната на участник в отбора става на всеки 2 часа (за отборите от трима участници) или на третия час (за отборите от двама участници);
  • На шестия час състезанието приключва, като състезателите могат да довършат обиколка, която са започнали. Класациите за индивидуалните участници, за отборите с двама участника и за отборите с трима участника са отделни, като за индивидуалните участници ще има класиране по пол. На всеки час организаторите дават звуков сигнал.

Класиране

Класирането в Spring360, индивидуално по пол и в отбори, се прави на база брой избягани обиколки. При равен брой обиколки, се гледа времето, за което са избягани.

Подкрепления

Вода, изотонични напитки, плодове, солени закуски

Багаж

Организаторите ще предвидят място за оставяне на багажа, но не носят отговорност за сигурността му.

По въпроси за организацията, пишете на office[at]irun.bg.

Може да се регистрирате на по-долната форма: